Thursday, April 2, 2009

ΗΠΑ: τουλάχιστον ένας στους τέσσερις αμερικανούς φοβάται ότι θα απολυθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες (έρευνα).

ΗΠΑ: τουλάχιστον ένας στους τέσσερις αμερικανούς φοβάται ότι θα απολυθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες (έρευνα).

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες φοβάται ότι θα απολυθεί τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιείται σήμερα Πέμπτη.

Η τριμηνιαία έρευνα της Glassdoor.com --μιας Διαδικτυακής υπηρεσίας ενημέρωσης για τα εργασιακά-- κατέγραψε ότι 26% όσων ερωτήθηκαν φοβούνται ότι θα απολυθούν μέσα στο επόμενο 6μηνο.

Στα τέλη του 2008, το αντίστοιχο ποσοστό σε συγκρίσιμη έρευνα ήταν 21%.

Στο ερώτημα ποια εκτιμούν ότι θα είναι η κατάσταση στις επιχειρήσεις για τις οποίες εργάζονται τους επόμενους έξι μήνες, οι ερωτηθέντες και ερωτηθείσες ανέφεραν ότι πιστεύουν πως θα βελτιωθεί κατά το 35%, ότι θα μείνει η ίδια κατά το 51% και ότι θα επιδεινωθεί κατά το 14%.

Ποσοστό 40% των εργαζομένων ανέφερε ότι θα δεχόταν μείωση αποδοχών για να διατηρήσει την δουλειά του--από 30% τον Δεκέμβριο του 2008. Ενώ 30% ανέφερε ότι θα δεχόταν μείωση των ωρών εργασίας, από 24% στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Ποσοστό 36% των εργαζομένων αναμένουν αύξηση, παρά την οικονομική κρίση. Το ποσοστό όσων θεωρούν ότι θα πάρουν αύξηση είναι υψηλότερο μεταξύ των εργαζομένων που κερδίζουν 75.000 δολάρια το χρόνο και πάνω (44%), και αισθητά χαμηλότερο μεταξύ όσων κερδίζουν λιγότερα από 35.000 δολάρια (εκ των οποίων το 49% δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αύξηση αποδοχών).

Η έρευνα έγινε από την 19η έως την 23η Μαρτίου από τη Harris Interactive σε δείγμα 2.798 ενηλίκων, εκ των οποίων 1.560 έχουν θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, σε εθνικό επίπεδο.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |