Thursday, April 2, 2009

Φορολογία μέχρι και 15% στο e-στοίχημα

Φορολογία μέχρι και 15% στο e-στοίχημα


Εντός Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο που εδώ και δύο χρόνια μελετούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και αναμένει με αγωνία η βουλή, με το κράτος βεβαίως να χάνει εκατομμύρια ευρώ καθημερινά, το οποίο αφορά τη νομοθετική ρύθμιση των ηλεκτρονικών στοιχημάτων και του ηλεκτρονικού τζόγου.

Ο υπουργός οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, αν και αναγνώρισε την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη κατάθεση του νομοσχεδίου, διαβεβαίωσε τη βουλή ότι θα κατατεθούν δυο νομοθετήματα. Το ένα θα αφορά τη ρύθμιση των συλλογικών στοιχημάτων μέσω διαδικτύου και το άλλο νομοθέτημα θα αφορά τη ρύθμιση ή καλύτερα την απαγορευτική όπως λέχθηκε ρύθμιση του ηλεκτρονικού τζόγου, όπως για παράδειγμα τα φρουτάκια και τα online kazino.

To βέβαιο, είπε ο υπουργός οικονομικών, είναι ότι υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει φορολογία στις εταιρίες που θα αδειοδοτούνται στην Κύπρο και θα διατηρούν υποστατικά για ηλεκτρονικό στοίχημα, από 10% μέχρι 15%.

Αναφορικά με τον ηλεκτρονικό τζόγο, ο υπουργός οικονομικών έφερε παράδειγμα ρυθμίσεις που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, είπε ο κ. Σταυράκης, επειδή το 99% του τζόγου παίζεται μέσω πιστωτικών καρτών, σε περίπτωση που παρατηρείται από ένα παίκτη εκροή μεγάλων ποσών από την πιστωτική του κάρτα προς τον ηλεκτρονικό τζόγο, τότε λαμβάνονται αυτόματα κυρώσεις προς τις τράπεζες.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο οικονομικών θα έχει διάλογο με όλους του ενδιαφερόμενους και επηρεαζόμενους φορείς, όπως τη Λέσχη Ιπποδρομιών καθώς και τον ΟΠΑΠ.

Θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η Λέσχη Ιπποδρομιών, υποστήριξε ο Χαρίλαος Σταυράκης, με δεδομένο ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της καθώς και αυτά του δημοσίου το οποίο εισπράττει από τη φορολογία. Δεν θα ήταν δυνατό, τόνισε, να δημιουργήσουμε με τη νέα νομοθεσία κίνητρα όπου ο κύπριος να παίζει τζόγο σε ιπποδρομίες του εξωτερικού, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κλείσιμο του Ιππόδρομου.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |