Friday, April 3, 2009

Σταθεροποιητική εβδομάδα για το αργό- Στα 52,5 δολάρια

Σταθεροποιητική εβδομάδα για το αργό- Στα 52,5 δολάρια

Με απώλειες διαμορφώθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αφού οι επενδυτές επηρεάστηκαν αφενός από την νευρικότητα που επικρατεί στις κεφαλαιαγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, και αφετέρου από τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του αργού υποχώρησαν κατά 0,2% στα 52,51 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια είναι κατά 17% υψηλότερα σε σχέση με την αρχή του έτους, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας το αργό κινήθηκε σταθεροποιητικά, με κέρδη της τάξεως μόλις των 13 cents, αν και χθες σημείωσε ανοδο της τάξεως του 8,8%. Το πετρέλαιο τύπου brent διαμορφώθηκε υψηλότερα κατά 0,3% στα 52,93 δολάρια το βαρέλι.

Ανασταλτικά για την ανοδο του αργού λειτούργησε η ανακοίνωση της πορείας της ανεργίας, αφού οι επενδυτές θεωρούν ότι η κατανάλωση, η οποία έχει αμεση σχέση με τη διαμόρφωση της τιμής του αργού, δεν θα εξελιχθεί θετικά αν η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Βαρίδι» στην συνέχιση της χθεσινής πορείας αποτέλεσε και για το αργό η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του αργού, γεγονός που επηρεάζει του επενδυτές που δεν έχουν ως κύριο νόμισμα το δολάριο. Η ισοτιμία δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,3429 δολάρια/ευρώ, υψηλότερα κατά 0,2%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |