Saturday, April 4, 2009

Credit Suisse και JP Morgan εναντίον Morgan Stanley!

Credit Suisse και JP Morgan εναντίον Morgan Stanley!

«Oλα τα λεφτά στην Κίνα», φωνάζουν με ένα στόμα μια φωνή οι Credit Suisse και JP Morgan, διαψεύδοντας κατά έναν τρόπο την θεωρία της Morgan Stanley ότι το bear market rally στην ασιατική αγορά θα ξεθυμάνει. Εμείς θυμίζουμε πως το χρηματιστήριο της Σαγκάης, αυτό το χειρότερο τρίμηνο των αγορών εδώ και δεκαετίες, κατάφερε να σημειώσει άνοδο πάνω από 30%! Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έπιασε πάτο στο δ’ τρίμηνο του 2008, τονίζει ο αναλυτής της JP Morgan κ. Frank Gong, και οι αναλυτές της Credit Suiise κ. Vincent Chan και κα. Peggy Chan σημειώνουν πως τα ισχυρά δημοσιονομικά μέτρα βοήθησαν την Κίνα να «απομονωθεί»ι από την παγκόσμια οικονομική αδυναμία.

Ο δείκτης MSCI της Κίνας έχει εκτοξευθεί κατά 60% από τα χαμηλά του Οκτωβρίου του 2008 καθώς η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στην τόνωση της οικονομίας με 4 τρισεκατομμύρια γουάν. Οπως υποστηρίζει η JP Morgan, τα πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν την άποψή της πως η κινεζική οικονομία άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδό της στα τέλη του 2008 και αναμένεται σημαντική και συνεχιζόμενη βελτίωση στους δείκτες της εγχώριας ζήτησης στους ερχόμενους μήνες.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτό είναι απλώς ένα bear market rally και ευκαιρία για πωλήσεις» φωνάζει από την άλλη η Morgan Stanley, υπογραμμίζοντας πως τα θεμελιώδη μεγέθη των μετοχών, παρά το ράλι της αγοράς, συνεχίσουν να επιδεινώνονται.

Ο κορυφαίος αναλυτής του διεθνούς οίκου κ. Jerry Lou τονίζει σε σημερινό report πως τα στοιχεία από το μέτωπο της μεταποίησης μπορεί στο βραχυπρόθεσμο διάστημα να δώσουν συνέχεια στο ράλι των μετοχών, όμως μία θεμελιώδης ανάκαμψη δεν υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |