Saturday, April 4, 2009

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για Ο.Α.

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για Ο.Α.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή, μόνο από τη ΝΔ το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών το οποίο περιλαμβάνει την σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της MIG. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τους όρους της σύμβασης, τα κόμματα της Αριστεράς τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης από θέση αρχής, ενώ ο ΛΑΟΣ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, υπογραμμίζοντας πως ο χρόνος για την ανάγνωση και την επεξεργασία του νομοσχεδίου ήταν ελάχιστος. Επίθεση κατά της κυβέρνησης και ιδιαιτέρως κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι επέμεινε να εισαχθεί προς επεξεργασία το νομοσχέδιο μία ημέρα μετά από την δημοσιοποίησή του και αρνήθηκε να δεχθεί την έναρξη της συζήτησης την επόμενη εβδομάδα.

Το μεσημέρι κορυφώθηκαν οι επί της διαδικασίας αντιδράσεις, με αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ από την συζήτηση επί των άρθρων, καθώς τονίστηκε από πλευράς πλειοψηφίας πως η σύμβαση είχε υπογραφεί και δεν ήταν δυνατόν να τροποποιηθεί.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει και πως οι δημοσκοπήσεις την δικαιώνουν.

«Αν η κυβέρνηση είχε μια επικοινωνιακή προσέγγιση των πραγμάτων, θα έπρεπε να κρατήσει το νομοσχέδιο στη Βουλή δυο - τρεις εβδομάδες. Όσο περισσότερο το κρατούσε, τόσο περισσότερο θα κέρδιζε», ανέφερε. Όσο για την ενημέρωση των κομμάτων, «τα βασικά δεδομένα των συμβάσεων, είχαν παρουσιαστεί - κι αυτό αποδεικνύεται από τις αντιδράσεις των εφημερίδων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση».

«Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε γρήγορα, διότι η μεταβατική περίοδος πρέπει να ξεκινήσει το νωρίτερο δυνατό, για να υπάρχει μια ομαλή εξέλιξη στα πράγματα. Αλλωστε, οι θέσεις των κομμάτων είναι γνωστές» πρόσθεσε.

REPORTER.GR

No comments:

Share |