Friday, April 3, 2009

Καμπάνες €2,11 εκ. σε Ασπίς και Ψωμιάδη

Καμπάνες €2,11 εκ. σε Ασπίς και Ψωμιάδη


Καμπάνες συνολικού ύψους €2,11 εκ. στον πρόεδρο του ομίλου Aspis, Παύλο Ψωμιάδη και συνδεδεμένων εταιρειών του ομίλου, ανακοίνωσε προχθές η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Ελλάδος (ΕΠΕΙΑ). Τα πρόστιμα αφορούν παρατυπίες του ίδιου του κ. Ψωμιάδη αλλά και των συνδεδεμένων εταιρειών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΠΕΙΑ, στον κ. Ψωμιάδη επιβλήθηκε πρόστιμο €720 χιλ. και €35 χιλ. καθώς προχώρησε σε απόκτηση ειδικής συμμετοχής στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις Γενική Ένωση ΑΕΕΓΑ και Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ χωρίς την έγκριση της εποπτικής αρχής.

Παράλληλα, το ΔΣ της εποπτικής Αρχής αποφάσισε να μην εγκρίνει την απόκτηση ειδικής συμμετοχής από τον Παύλο Ψωμιάδη στις εταιρείες Γενική Ένωση ΑΕΕΓΑ και Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ

Επιπρόσθετα, το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ αποφάσισε τη θέση σε ασφαλιστική τοποθέτηση του συνόλου της ελεύθερης ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών εταιρειών Γενική Ένωση ΑΕΕΓΑ και Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ και τη δέσμευση του συνόλου των σε ασφαλιστική τοποθέτηση περιουσιακών στοιχείων των ως άνω εταιρειών.

Σε σχέση με τις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Aspis, το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ επέβαλε πρόστιμο €600 χιλ. στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, €200 χιλ. στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και €500 χιλ. στη Commercial Value ΑΑΕ για την εξακολουθητική μη συμμόρφωσή τους στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί ασφαλιστικής τοποθέτησης και σε σχετικές προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΠΕΙΑ.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |