Friday, April 3, 2009

Ρωσία: Δεν θα συμβάλει στη χρηματοδότη προς το ΔΝΤ

Ρωσία: Δεν θα συμβάλει στη χρηματοδότη προς το ΔΝΤ


ΜΟΣΧΑ (AFP) – Η Ρωσία δεν θα συμβάλει στη χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της κρίσης που συμφωνήθηκε στη σύνοδο των ηγετών της G20 παρά το γεγονός ότι είναι μέλος, καθώς ήδη παρέχει πίστωση σε χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

"Η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος στο πακέτο των 1,1 τρισ. δολ. - δεν έχουμε αναλάβει κάποια δέσμευση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Alexei Kudrin μιλώντας σήμερα σε συνέδριο τραπεζιτών στη Μόσχα, όπως μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Kudrin δήλωσε ότι η Ρωσία, που είναι μέλος της ομάδας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσομένων χωρών, έχει ήδη δεσμευτεί να παραχωρήσει 10 δισ. δολ. σε έκτακτη χρηματοδότη στις αναδυόμενες οικονομίες των χωρών του πρώην σοβιετικού μπλοκ.

"Πιστεύω ότι έχουμε αναλάβει τον ρόλο του μεγάλου αδελφού στην περιοχή", επισήμανε.

Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν στη σύνοδο το Λονδίνου να δεσμεύσουν 1,1 τρισ. δολ. προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη κατεύθυνση της παροχής βοήθειας σε οικονομίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, ενώ δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή πιο αυστηρών κανονισμών στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η κάποτε ακμαία ρωσική οικονομία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την βουτιά στις τιμές του πετρελαίου, που αποτελεί το βασικό της προϊόν, καθώς και από τις εκροές δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |