Friday, April 3, 2009

WSJ: Μειώθηκαν οι αποδοχές των CEO το 2008

WSJ: Μειώθηκαν οι αποδοχές των CEO το 2008

Μειωμένες κατά 8,5% στα 2,24 εκατ. δολάρια εμφανίστηκαν οι μέσες αποδοχές και τα μπόνους που έλαβαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι στις 200 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, το 2008, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Επικαλούμενη σχετική έκθεση που συνέταξε η εταιρεία Hay Group, η εφημερίδα αναφέρει ότι, συμπεριλαμβανομένης της αξίας μετοχών, δικαιωμάτων και άλλων μακροπρόθεσμων κινήτρων, οι συνολικές άμεσες αποζημιώσεις των CEO μειώθηκαν κατά 3,4% στα 7,56 εκατ. δολάρια, κατά μέσο όρο.

Η μείωση των συνολικών άμεσων αποζημιώσεων ήταν η πρώτη σε διάστημα επτά ετών και η δεύτερη από τότε που η WSJ ξεκίνησε να καταγράφει τα στοιχεία για τις αποδοχές των CEO, το 1989.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι αποζημιώσεις των διευθυνόντων συμβούλων μειώθηκαν περισσότερο στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες. Συγκεκριμένα, οι ετήσιες αποζημιώσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο υποχώρησαν κατά 43% στις 976.000 δολάρια, ενώ οι συνολικές άμεσες αποζημιώσεις διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 7,6 εκατ. δολάρια, μειωμένες κατά 14,2%.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις, τα ετήσια έσοδα των οποίων ξεπερνούν τα πέντε δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |