Tuesday, April 28, 2009

Ζημίες 1,29 δισ. € για την Daimler

Ζημίες 1,29 δισ. € για την Daimler

Ζημίες ανακοίνωσε για δεύτερο κατά σειρά τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, Daimler, επικαλούμενη τις μειωμένες πωλήσεις των μοντέλων της Mercedes-Benz και των φορτηγών.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο καθαρές ζημίες 1,29 δισ. ευρώ ή 1,40 ευρώ ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,33 δισ. ευρώ ή 1,29 ευρώ ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι ζημίες της ήταν μεγαλύτερες από τα 790 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η Daimler έχει ανακοινώσει σχέδια για περικοπή των δαπανών της τουλάχιστον κατά 3 δισ. ευρώ και έχει πουλήσει μετοχές της στο Άμπου Ντάμπι, καθιστώντας το εμιράτο τον μεγαλύτερο επενδυτή της, προκειμένου να αντλήσει 1,95 δισ. ευρώ σε μετρητά.

Η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας προέβλεψε σήμερα «σημαντικές» ζημίες για το δεύτερο τρίμηνο και τόνισε πως στόχος της είναι να μειώσει τις δαπάνες φέτος κατά 4 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο κατά 22% στα 18,7 δισ. ευρώ.

Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε χθες πως παραιτείται του τελευταίου 19,9% από το κεφάλαιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler και των χρεών που εξακολουθούν να της οφείλουν οι Αμερικανοί

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |