Tuesday, April 28, 2009

Πτώση άνω του 2% για το αργό

Πτώση άνω του 2% για το αργό


Συνεχίζονται οι απώλειες για το αργό για δεύτερη διαδοχική ημέρα, καταγράφοντας πτώση άνω του 2% καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την επίδραση της γρίπης των χοίρων στην οικονομία αυξάνονται και κρατούν τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου του αργού τύπου light, sweet παραδόσεως Ιουνίου υποχωρεί κατά 2,59% στα 48,84 δολάρια ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο του αργού τύπου brent κινείται καθοδικά κατά 2,33% ήτοι 1,14 δολάρια στα 49,18 δολάρια/βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τον ιό της γρίπης των χοίρων στο υψηλότερο από το 2005 όπου και υιοθετήθηκε το σύστημα προειδοποίησης, τονίζοντας πως ο περιορισμός του ξεσπάσματος του ιού δεν ήταν εφικτή. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στη Νέα Ζηλανδία αλλά και στον Καναδά, ενώ στο Μεξικό οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 149.

Επιπλέον, οι επενδυτές φαίνονται να είναι σκεπτικοί εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ αύριο Τετάρτη τα οποία αναμένεται να σημειώσουν την όγδοη συνεχή αύξηση σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται πως στις χθεσινές συναλλαγές η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε 1,41 δολ. ή 2,7% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 50,14 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ η τιμή του αργού τύπου Brent υποχώρησε 1,35 δολ. στα 50,32 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures exchange του Λονδίνου.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |