Thursday, February 5, 2009

SEAS: Εφεσιβάλλει απόφαση για πρόστιμο €3,7 εκ.

SEAS: Εφεσιβάλλει απόφαση για πρόστιμο €3,7 εκ.



Λανθασμένη θεωρεί η Sea Star την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ελλάδας να της επιβάλει πρόστιμο €3,7 εκ. για τη γνωστοποίηση, συγκέντρωσής της με την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. («ΑΝΕΚ»).

Σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο ΧΑΚ, η εταιρεία σημειώνει πως η απόφαση της Επιτροπής είναι λανθασμένη, στερείται νομικά ερείσματα και προτίθεται να την εφεσιβάλει αφού θεωρεί πως τήρησε όλες τις υποχρεώσεις που είχε από την κείμενη νομοθεσία, τόσο τυπικώς όσο και ουσιαστικώς. «Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, η εταιρεία είναι βέβαιη πως η έφεση κατά της προαναφερόμενης απόφασης θα επιτύχει», αναφέρεται.

Σημειώνεται, πως η απόφαση της Επιτροπής θα έχει αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματά της Εταιρείας για το οικονομικό έτος 2008.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Εταιρεία θεωρεί ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία της Sea Star επί της ουσίας ουδεμία δυσμενή επιρροή είχε στον ανταγωνισμό, στον επηρεασμό δηλαδή συνθηκών διαμορφώσεως των τιμών στον τελικό καταναλωτή, που ενδιαφέρει τους κανόνες του υγειούς εμπορίου που διαφυλάσσει η Επιτροπή. Αντιθέτως, έδωσε την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν νέοι φορείς και νέα πρόσωπα στον κλάδο, ενισχύοντας τον παράλληλα με νέα κεφάλαια και πήρε μερίδια αγοράς από παλαιά χέρια που είχαν δημιουργήσει συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |