Thursday, February 5, 2009

Η επίσημη λίστα με τα "θύματα" του Madoff

Η επίσημη λίστα με τα "θύματα" του Madoff


Δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των χιλιάδων πελατών του Bernard Madoff που εξαπατήθηκαν από το σχέδιο Ponzi που είχε ενορχηστρώσει ο πρώην πρόεδρος του Nasdaq, σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται το επίσημο δικαστικό έγγραφο.

Ανάμεσα στα θύματα του συγκαταλέγονται πολυάριθμοι συγγενείς του Μadoff, ο τωρινός συνήγορος του, Ira Sorkin, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του χρηματιστή, η σύζυγος του, Ruth Madoff, ο θρυλικός παίκτης των Los Angeles Dodgers, Sandy Koufax και πάρα πολλές ακόμα διασημότητες. Μάλιστα στο έγγραφο των 163 σελίδων αναφέρονται ονόματα αποθανόντων και κοινοφελή ιδρύματα.

Eπίσης, στη λίστα εμφανίζονται οι εξής: CableVision, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, ασφαλιστικά ταμεία (μεταξύ των οποίων και μηχανικοί), JPMorgan Chase Bank, δικαστές, Mellon Financial, NTC & Co, Smith Barney, Sosnik Bell & Co (το όνομα της εμφανίζεται σε πάνω από τρεις σελίδες), UBS και πολλοί άλλοι.

Κάθε μία σελίδα φέρει 84 σειρές με ονόματα, ενώ τα ονόματα ορισμένων επενδυτών εμφανίζονται πολλαπλές φορές, διότι είχαν πολλαπλούς λογαριασμούς.

Στη λίστα υπάρχουν ονόματα ορισμένων ανθρώπων, ιδρυμάτων και επιχειρήσεων που είχαν γίνει ήδη γνωστά, όπως η οικογένεια Wilpon, που έχει στην ιδιοκτησία της τους New York Mets. Ωστόσο, δεν αναγράφεται το πόσο που είχε επενδύσει στην Madoff ο κάθε ένας.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |