Thursday, February 5, 2009

Βρετανία: Αύξηση των χρεοκοπιών 45% το 08.

Βρετανία: Αύξηση των χρεοκοπιών 45% το 08.


Ο αριθμός των βρετανικών επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν αυξήθηκε κατά 45% το 2008, ανακοίνωσε η εταιρία συμβούλων KPMG χθες, η οποία εκτίμησε πως δεδομένου ότι η οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο περιήλθε ήδη σε ύφεση, οι χρεοκοπίες θα αυξηθούν το 2009.

Λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν σχετικές επίσημες κυβερνητικές στατιστικές -αναμένονται την Παρασκευή- η KPMG ανακοίνωσε ότι κατέγραψε συνολικά 3.225 αιτήσεις χρεοκοπίας το 2008 (έως την 23η Δεκεμβρίου), έναντι 2.230 το 2007.

Η εταιρία συμβούλων και λογιστικής εκτίμησε ότι οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων στη Βρετανία θα φθάσουν τις 5.000 σημειώνοντας αύξηση 50% από την προηγούμενη χρονιά.

"Η καθοδική πορεία έχει πλέον πλήξει σοβαρά την πραγματική οικονομία και ελάχιστοι τομείς είναι αυτοί που δεν επηρεάζονται", δήλωσε ο Τζιμ Τάκερ, σύμβουλος στην KPMG επί θεμάτων αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων.

"Ένας αριθμός εταιριών κι οι μέτοχοί τους προσπαθούν σκληρά να αναδιοργανώσουν τις δραστηριότητές τους, αλλά δεδομένης της ταχύτητας της καθοδικής τροχιάς, είναι αναπόφευκτο ότι ορισμένες θα ξεμείνουν από χρήματα", πρόσθεσε.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |