Wednesday, February 18, 2009

ΗΒΟS: Καταγγελίες πως η διοίκηση αποθάρρυνε τα στελέχη διαχείρισης κινδύνου

ΗΒΟS: Καταγγελίες πως η διοίκηση αποθάρρυνε τα στελέχη διαχείρισης κινδύνου

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Η διοίκηση της βρετανικής τράπεζας HBOS αποθάρρυνε τους υπεύθυνους διαχείρισης κινδύνου από το να αμφισβητούν τις αποφάσεις του ομίλου, αποκαλύπτει πρώην μέλος της ομάδας διαχείρισης κινδύνου της ΗΒΟS στο BBC σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Anthony Smith ο οποίος δούλευε για έξι χρόνια σε διάφορα τμήματα του τραπεζικού ομίλου πριν αποδεχθεί την πρόταση της εταιρείας για εθελούσια έξοδο το 2005, ανέφερε ότι η εργασιακή κουλτούρα του τμήματος διαχείρισης κινδύνου άλλαξε το 2004 όταν τη θέση του προϊσταμένου του Paul Moore κατέλαβε η Jo Dawson. Σύμφωνα με τον Smith, η Dawson δεν είχε εμπειρία διαχείρισης κινδύνου ή γνώση των κανονισμών, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC στην ιστοσελίδα του.

“Μας έβαζε συνεχώς εμπόδια και μας έλεγε ότι τα πράγματα έπρεπε να διατυπώνονται κατά έναν τρόπο που να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της επιχείρησης – στην ουσία να μην παρεμποδίζονται οι στόχοι των πωλήσεων τη δεδομένη χρονική συγκυρία”, είπε στo BBC ο Smith.

Εκπρόσωπος του τραπεζικού ομίλου Lloyds (LYG) ο οποίος ανέλαβε την HBOS πέρυσι, σχολίασε στο BBC: “ Η Jo Dawson είναι μια πολύ πεπειραμένη τραπεζίτης ανωτέρου επιπέδου με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία. Πήρε το ρόλο της ως διευθύντρια διαχείρισης κινδύνου πολύ σοβαρά.”

CAPITAL.GR

No comments:

Share |