Wednesday, February 18, 2009

Μειώνει τα ποσοστά του σε J&J, P&G ο Μπάφετ

Μειώνει τα ποσοστά του σε J&J, P&G ο Μπάφετ

Σε μείωση των ποσοστών που κατέχει στις Johnson & Johnson και Procter & Gamble προέβη ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ – μέσω της εταιρείας του Berkshire Hathaway – στο πλαίσιο της επιθυμίας του να εστιάσει περισσότερο σε επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Berkshire Hathaway αναφέρει ότι μείωσε το μερίδιό της στην μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων υγιεινής, J&J, κατά 54% στις 28,6 εκατ. μετοχές, κατά το τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, μείωσε το ποσοστό της στην P&G, τη μεγαλύτερη εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων, κατά 9%.

Ο Μπάφετ βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά εταιρικών ομολόγων και προνομιούχων μετοχών, τη στιγμή που οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές καταγράφουν απώλειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία του διατήρησε τα ποσοστά συμμετοχής στην Bank of America και την American Express τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που έχασαν περισσότερο από το 45% της χρηματιστηριακής τους αξίας το τέταρτο τρίμηνο.

Η Berkshire συμφώνησε τους τελευταίους έξι μήνες να εξαγοράσει προνομιούχες μετοχές των General Electric και Goldman Sachs συνολικής αξίας 8 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, σύναψε συμφωνίες για την απόκτηση χρέους των εταιρειών USG, Harley-Davidson Tiffany & Co. και Sealed Air.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |