Friday, January 2, 2009

Κοντά στα 46 δολάρια σκαρφάλωσε το αργό-Αλμα 13,4% για το Μπρεντ

Κοντά στα 46 δολάρια σκαρφάλωσε το αργό-Αλμα 13,4% για το Μπρεντ

Ανακάμπτοντας από τις απώλειες που έφταναν το 8%, το αργό ενισχύθηκε κατά 1,19 δολάρια το βαρέλι, κοντά στα 46 δολάρια, ενώ βρισκόταν να διαπραγματεύεται κάτω από τα 42. Η δε τιμή του πετρελαίου Μπρεντ άμεσης παράδοσης σημείωσε άλμα 13,41%(!) καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή, με τις ενδείξεις να πληθαίνουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και η διένεξη Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο, εικάζεται ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, εν μέσω χειμώνα. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του αργού παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 2,67% ή 1,19 δολάρια το βαρέλι, στα 45,79 δολάρια.

Επίσης, η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ άμεσης παράδοσης έφτασε στα 47,36 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερα κατά 5,60 δολάρια ή 13,41%.

Οι τιμές των εμπορευμάτων εκτιμάται ότι κατά την επόμενη εβδομάδα θα είναι ευμετάβλητες, καθώς αφενός παραμένουν οι ανησυχίες ότι η οικονομική ύφεση θα μειώσει τη ζήτηση, και αφετέρου η αστάθεια σε Λωρίδα της Γάζας και Ρωσία-Ουκρανία εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |