Thursday, December 18, 2008

Goldman Sachs: Πουλά μερίδιο της Sanyo στην Panasonic

Goldman Sachs: Πουλά μερίδιο της Sanyo στην Panasonic


Συμφωνία να πουλήσει μερίδιο που κατέχει στη Sanyo [SANYOr.AT] Electric Co. στην Panasonic Corp. έκλεισε η Goldman Sachs Group Inc. θέτοντας τέλος στη αντίσταση εβδομάδων μετά την αποδοχή για αύξηση της τιμής λιγότερο από 1%, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Panasonic, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, θα καταβάλλει στην Goldman Sachs 233,9 δισ. γιέν [JPY=X] (2,7 δισ. δολ.) ή 131 γιέν ανά μετοχή, 1 γιέν περισσότερο από την προσφορά που απορρίφθηκε από την τράπεζα στις 4 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση. Η Panasonic με έδρα την Οσάκα σχεδιάζει να παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα ανακοινώσει τη συμφωνία.

Η συμφωνία αξιολογεί τη Sanyo στα 806,7 δισ. γιέν, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεγαλύτερη συγχώνευση στον κλάδο ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στην Ιαπωνία και θα καταστήσει την Panasonic τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής επαναφορτιζόμενων μπαταριών στον κόσμο. Η Goldman Sachs, η οποία ανακοίνωσε τις πρώτες ζημίες τριμήνου αυτήν την εβδομάδα αναγκάστηκε να μετατραπεί σε τράπεζα συμμετοχών, να μειώσει θέσεις εργασίας και να δεχθεί την οικονομική στήριξη ύψους 10 δισ. δολ. από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι μετοχές της Sanyo απώλεσαν 2,1% φθάνοντας στα 140 γιέν στις 12:49 μ.μ. στο Τόκιο, ωθώντας τις απώλειες μέσα στο έτος σε 9,1%. Οι μετοχές της Panasonic αναρριχήθηκαν 0,1% στα 1.027 γιέν η μία.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |