Friday, December 5, 2008

GM: Ετοιμη να δεχτεί αυστηρούς όρους για τη «σωτηρία» της

GM: Ετοιμη να δεχτεί αυστηρούς όρους για τη «σωτηρία» της


Έτοιμος να δεχτεί αυστηρούς όρους προκειμένου να λάβει δάνειο «σωτηρίας» από την αμερικανική κυβέρνηση, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνεται η υπόσχεση για επιστροφή των χρημάτων και η αίτηση χρεοκοπίας αν η εταιρεία του δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors Ρικ Βάγκονερ.

Τα εμπόδια στην εφαρμογή ενός σχεδίου στήριξης της ρευστότητας στις δοκιμαζόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες GM και Chrysler παραμένουν, καθώς τα μέλη του Κογκρέσου και η κυβέρνηση Μπους διαφωνούν όσον αφορά στην πηγή χρηματοδότησης.

Οι νομοθέτες μελετούν διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων την παροχή βοήθειας προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να διαθέτουν αυτές ρευστό σε όλο το πρώτο τρίμηνο του 2009, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα προχωρήσουν σε αποτελεσματική αναδιάρθρωση των λειτουργιών τους.

Ο Βάγκονερ, ο επικεφαλής της Chrysler, Ρόμπερτ Ναρντέλι, και ο CEO της Ford Άλαν Μιούλαλι, θα βρεθούν σήμερα ενώπιον των μελών της Βουλής, για να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις για άμεση δράση με σκοπό τη στήριξη των εταιρειών τους. Η GM έχει ανακοινώσει ότι χρειάζεται οκτώ δισ. δολάρια, ενώ η Chrysler έχει ζητήσει τέσσερα δισ. δολάρια, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς ρευστό μέχρι τις αρχές του 2009.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |