Friday, December 5, 2008

GM: Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας

GM: Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας

Σε περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η πολύπαθη αυτοκινητοβιομηχανία General MotorsΗ αυτοκινητοβιομηχανία νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να δεχθεί αυστηρούς όρους, προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση στους οποίους θα συμπεριλαμβάνεται η υπόσχεση για επιστροφή των χρημάτων και η αίτηση χρεοκοπίας αν η εταιρεία του δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rick Wagoner.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα εμπόδια στην εφαρμογή του σχεδίου στήριξης των αυτοκινητοβιομηχανιών GM και Chrysler, καθώς τα μέλη του Κογκρέσου και η κυβέρνηση Μπους εκφράζουν διαφωνίες αναφορικά με την πηγή χρηματοδότησης.

Οι νομοθέτες εξετάζουν διάφορες επιλογές, όπως η παροχή βοήθειας προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Στόχος είναι οι εταιρείες να αποκτήσουν ρευστότητα στο πρώτο τρίμηνο του 2009, με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν σε αποτελεσματική αναδιάρθρωση των λειτουργιών τους.

Οι επικεφαλής των Chrysler και Ford θα εμφανιστούν σήμερα ενώπιον των μελών της Βουλής, για να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις για άμεση δράση με σκοπό τη στήριξη των εταιρειών τους.

REPORTER.GR

No comments:

Share |