Monday, November 3, 2008

Societe Generale: Κάμψη κερδών 84% στο γ’ τρίμηνο

Societe Generale: Κάμψη κερδών 84% στο γ’ τρίμηνο

Μειωμένα κατά 84% εμφανίστηκαν τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας Societe Generale στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι διαγραφές που σχετίζονται με πιστώσεις οδήγησαν σε ζημίες στις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και asset-management.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 183 εκατ. ευρώ, από 1,12 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τα 581 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε διαγραφές τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ για το εν λόγω διάστημα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και απώλειες 447 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με την χρεοκοπία της Lehman Brothers

Ο διευθύνων σύμβουλος της SocGen, Φρεντερίκ Ουντεά, αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τους νέους λογιστικούς κανόνες, οι οποίοι είναι λιγότερο αυστηροί όσον αφορά στις διαγραφές, οι οποίοι βοήθησαν τη γερμανική Deutsche Bank να καταγράψει απρόσμενα κέρδη ύψους 435 εκατ. ευρώ.

«Αποφασίσαμε να είμαστε συνετοί», δήλωσε ο Ουντεά, συμπληρώνοντας πως «τα κέρδη δεν είναι τεχνητά βελτιωμένα από αναμενόμενες μεταβολές στους λογιστικούς κανόνες».

Οι μετοχές του γαλλικού ομίλου υποχώρησαν τον περασμένο μήνα κατά 32%, καταγράφοντας διπλάσια πτώση σε σχέση με τις μετοχές της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς του, BNP Paribas Στις 29 Οκτωβρίου άγγιξαν χαμηλά 10ετίας, εν μέσω ανησυχιών για τους κινδύνους από τη δραστηριοποίηση της SocGen στη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |