Monday, November 3, 2008

Νέες διαγραφές για την HBOS

Νέες διαγραφές για την HBOS

Σε περισσότερα από πέντε δισ. στερλίνες αύξησε η μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης στεγαστικών δανείων της Βρετανίας, HBOS, τις εκτιμήσεις της για το πλήγμα που έχει δεχθεί από τις επενδύσεις της σε ριψοκίνδυνο ενεργητικό και τα λεγόμενα «κακά» δάνεια.

Την ίδια στιγμή, η ανταγωνίστριά της, Lloyds TSB προειδοποίησε για μεγάλη μείωση της κερδοφορίας της. Οι δύο τράπεζες διευκρίνισαν, πάντως, ότι η εξαγορά της HBOS από την Lloyds TSB παραμένει σε τροχιά υλοποίησης, ενώ η τελευταία διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει και πάλι την καταβολή μερισμάτων από την επόμενη χρονιά.

Η εκτιμώμενη εξοικονόμηση πόρων από την ανωτέρω συγχώνευση αναμένεται στα 1,5 δισ. στερλίνες, από 1 δισ. στερλίνες που εκτιμάτο προηγουμένως.

Νωρίτερα, οι μετοχές της Lloyds ενισχύονταν κατά 4,7% στις 207 πένες, διαμορφώνοντας την αξία της συμφωνίας στις 125 πένες για κάθε μετοχή της HBOS. Οι μετοχές της τελευταίας σημείωναν άνοδο 9% στις 108 πένες, ωθούμενες ανοδικά και από δημοσίευμα το Σαββατοκύριακο, που έκανε λόγο για πιθανή αντιπροσφορά για τη βρετανική τράπεζα.

Η HBOS αποκάλυψε σήμερα ότι οι διαγραφές και ζημίες λόγω των «κακών» δανείων αυξήθηκαν, κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, στα 5,2 δισ. στερλίνες. Το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν σε 2,7 δισ. στερλίνες. Η ιδιοκτήτρια της τράπεζας Halifax δήλωσε ότι οι ζημίες που σχετίζονται με δομημένες πιστώσεις ανήλθαν σε 1,8 δισ. στερλίνες στα τέλη Σεπτεμβρίου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |