Monday, November 3, 2008

Επένδυση 1 δισ. δολ. στην Κίνα από την PepsiCo

Επένδυση 1 δισ. δολ. στην Κίνα από την PepsiCo

Σε επενδύσεις ύψους ενός δισ. δολαρίων σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια στην Κίνα, η PepsiCo η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων και αναψυκτικών παγκοσμίως, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις αναδυόμενες αγορές.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυσή μας στην Κίνα, κατά τη διάρκεια των 30 σχεδόν ετών που δραστηριοποιούμαστε εκεί, και είναι σύμφωνη με την ευρύτερη παγκόσμια στρατηγική μας για επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές υψηλής ανάπτυξης», επεσήμανε ο πρόεδρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της PepsiCo, Indra Nooyi.

Η PepsiCo έρχεται να προστεθεί με τη σειρά της στη λίστα των εταιριών, όπως η Best Buy και η Wal-Mart που εστιάζουν τις επενδύσεις τους στις αναδυόμενες αγορές, καθώς οι πωλήσεις τους στην εγχώρια αγορά κινούνται σε πτωτική τροχιά εξαιτίας της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην αμερικανική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία είχε δηλώσει το Σεπτέμβριο ότι πρόκειται να επενδύσει 500 δις. δολάρια στην Κίνα μέσα στα επόμενα τρία έτη προκειμένου να τριπλασιάσει τις επιχειρήσεις της εκεί.

REPORTER.GR

No comments:

Share |