Monday, November 3, 2008

Συνέχισε την πτώση το αργό- Στα 64 δολάρια

Συνέχισε την πτώση το αργό- Στα 64 δολάρια

Κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, παρά την έντονη φημολογία ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής για δεύτερη φορά μέχρι το τέλος του έτους, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις φθίνουσες τιμές.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού υποχώρησε 3,90 δολάρια το βαρέλι, ή 5,8%, στα 63,91 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου παράδοσης του αργού τύπου Μπρεντ υποχώρησε 3,59 δολάρια ή 5,57% στα 60,81 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη Παρασκευή, το αμερικανικό ελαφρό αργό "έκλεισε" τον Οκτώβριο με πτώση μεγαλύτερη του 33%, τη μεγαλύτερη πτώση σε ένα μήνα στην ιστορία της διαπραγμάτευσης του συμβολαίου.

Επίσης, από τα ιστορικά υψηλά του Ιουλίου έχει υποχωρήσει κατά 53% ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει σημειώσει απώλειες 27%.

Χθες ο πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού, Σακίμπ Χελίλ, δήλωσε ότι οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ δεν έχουν άλλη επιλογή από την υλοποίηση των συμφωνημένων μειώσεων της παραγωγής, εάν επιθυμούν μια σταθερή τιμή του αργού πετρελαίου μεταξύ 70 και 90 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η Societe Generale μείωσε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του αργού το 2009 για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα μήνα, στα 72,50 δολάρια το βαρέλι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |