Monday, November 3, 2008

Τρ. Κύπρου: Υποβαθμίζει σε "ΒΒΒ+" η Fitch

Τρ. Κύπρου: Υποβαθμίζει σε "ΒΒΒ+" η Fitch



Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (IDR) της Τράπεζας Κύπρου σε "ΒΒΒ+" από "A-", προχώρησε ο οίκος Fitch, λόγω της επιδείνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος, ενώ χαρακτήρισε τις προοπτικές της τράπεζας "σταθερές", σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. Την ίδια στιγμή ο οίκος επιβεβαίωσε για το βραχυπρόθεσμο IDR τη σύσταση "F2.

Σύμφωνα με την Fitch, η υποβάθμιση της αξιολόγησης αντανακλά τη στρατηγική γρήγορης ανάπτυξης της τράπεζας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της Uniastrum Bank, που οδήγησε, μεταξύ άλλων, σε αλλαγή του προφίλ κινδύνου.

Ωστόσο, στα θετικά στοιχεία για την τράπεζα ο οίκος καταγράφει το μεγάλο μερίδιο αγοράς της τράπεζας στην Ελλάδα, την βελτιστοποίηση του κόστους της, την κερδοφορία της, την ικανοποιητική χρηματοδότηση κ.α.

"Το βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης κινδύνου της Τράπεζας Κύπρου και η καλή κερδοφορία, μπορούν να βοηθήσουν τον όμιλο να απορροφήσει τις επιπτώσεις από την επιδείνωση της ποιότητας των παγίων της και το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης και ρευστότητας", ανέφερε ο αναλυτής της Fitch, Andrea Jaehne.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |