Tuesday, November 4, 2008

Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Proton και Πειραιώς

Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Proton και Πειραιώς

Η Proton bank και η τράπεζα Πειραιώς συνομιλούν εκ νέου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Reporter» ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει συμφωνία. Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από την Proton bank ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του "R" για τις συνομιλίες με την Proton Bank. Ωστόσο στελέχη της Πειραιώς αναφέρουν ότι δεν μπορούν να εκτιμήσουν εάν και πότε θα υπάρξει συμφωνία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βασικοί μέτοχοι της Proton bank είχαν συμφωνήσει να πωλήσουν το 26,9% της τράπεζας, στην τράπεζα Πειραιώς μέσω ανταλλαγής μετοχών με μια σχέση μιας μετοχής Πειραιώς προς 5,5 μετοχές Proton bank.

Στην πορεία όμως και με την ανακοίνωση του οικονομικού πακέτου της κυβέρνησης για τις τράπεζες οι βασικοί μέτοχοι υπαναχώρησαν και η συμφωνία ακυρώθηκε.

Όμως οι βασικοί μέτοχοι της Proton bank εκ νέου επανήλθαν στην Πειραιώς μετά τις άκαρπες συνομιλίες με την Εθνική αλλά και με ξένες τράπεζες.

Με βάση πρώτες πληροφορίες η νέασχέση προσδιορίζεται σε 1 μετοχή Πειραιώς προς 8 ή 8,5 μετοχές Proton bank δηλαδή σχέση ανταλλαγής ακόμη πιο δυσχερή σε σχέση με το παρελθόν για τους μετόχους της Proton bank.

Οι μετοχές της τράπεζας Πειραιώς θα δοθούν από ίδιες μετοχές (treasury stock). Oι καταθέσεις της Proton Bank ανέρχονται σε 1,3 δις ευρώ ., οι χορηγήσεις της σε 1,25 δις ευρώκαι διαθέτει δίκτυο 31 καταστημάτων από τα οποία 19 στην Αττική.

Αν επέλθει συμφωνία τότε θα ενισχυθεί ηκεφαλαιακή βάση της τράπεζας Πειραιώς κατά τουλάχιστον200 εκ., βελτιώνει δε τα κέρδη ανά μετοχή των μετόχων της τράπεζας Πειραιώς λαμβανομένων υπόψη των προσδοκόμενων συνεργιών.

H Proton bank θα ενταχθεί σε ένα τραπεζικό όμιλο και μάλλον όπως διαφαίνεται θα πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα καθώς αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι ενδεχομένως προβλέπει η αγορά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |