Wednesday, November 26, 2008

Στον πάτο η κατανάλωση στις ΗΠΑ

Στον πάτο η κατανάλωση στις ΗΠΑ

Κάμψη ύψους 1% κατέγραψαν οι προσωπικές δαπάνες τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη κάμψη από το Σεπτέμβριο του 2001, από το τρομοκρατικό χτύπημα δηλαδή στους Δίδυμους Πύργους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου. Η μείωση ήταν πάντως σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο, μετά από άνοδο 0,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,1% και τον Οκτώβριο.

«Βουτιά» δύο ετών στις παραγγελίες διαρκών αγαθών

Τη μεγαλύτερη «βουτιά» των τελευταίων δύο ετών κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ υποχωρώντας κατά 6,2% και καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική μηναία κάμψη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου.

Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση τους κατά 2,5%. Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στον τομέα των μεταφορών ύψους 11,1%, ενώ εξαιρουμένου αυτού σημειώθηκε κάμψη 4,4%.

Ακόμη, τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά σε κάμψη της τάξεως του 0,2%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για άνοδο 0,9%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |