Thursday, November 13, 2008

Επενέβη ο ΟΠΕΚ- Στα 57 δολάρια το αργό

Ανακάμπτει το αργό

Ανακάμπτει από τα χαμηλά των τελευταίων 21 μηνών η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, την ώρα που ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε νέα έκτακτη σύνοδο στο Κάιρο πριν το τέλος του μήνα, και πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Δεκεμβρίου.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για το Δεκέμβριο κινείται ανοδικά κατά 1,2% στα 56,83 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 63% χαμηλότερες σε σχέση με το ιστορικό ρεκόρ των 147,27 δολαρίων του Ιουλίου. Τα αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 1% στα 52,88 δολάρια το βαρέλι.

Πριν ανακοινωθεί η έκτακτη σύνοδος της 29ης Νοεμβρίου, το αργό υποχωρούσε κάτω από τα 55 δολάρια, μετά την ανακοίνωση της ΙΕΑ ότι στις χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση μειώνεται σημαντικά η ζήτηση για καύσιμα. Η κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 4,2% την προηγούμενη εβδομάδα, την 29η κατά σειρά.

Ωστόσο σήμερα αναμένονται τα αποθέματα του αργού την εβδομάδα που έληξε στις 7 Νοεμβρίου , τα οποία αναμένονται αυξημένα κατά 1 εκατ. βαρέλια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |