Friday, October 31, 2008

WSJ: Στον «αέρα» η συμφωνία Google-Yahoo

Οι αμερικανικοί κολοσσοί του διαδικτύου Google και Yahoo πιθανόν να αποχωρήσουν από την προτεινόμενη συμφωνία συνεργασίας τους στον τομέα της διαφήμισης, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο website της Wall Street Journal.

Επικαλούμενη ανώνυμε πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι την Πέμπτη υπήρξε συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων των δύο εταιρειών και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία, όμως, δεν επετεύχθη συμφωνία, η οποία θα άνοιγε το δρόμο για τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Η WSJ αφήνει ανοιχτό, πάντως, το ενδεχόμενο, επίτευξης μιας λύσης «της τελευταίας στιγμής» μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό υπουργείο εξετάζει την υπόθεση εδώ και αρκετούς μήνες.

Βάσει των όρων της προτεινόμενης συμφωνίας, η Google θα αναλάβει τις διαδικτυακές αναζητήσεις στα website της Yahoo, θα τις συνδυάζει με διαφήμιση και θα μοιράζει τα έσοδα που θα προκύπτουν. Η συμφωνία ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, λίγο καιρό μετά την απόφαση της Yahoo να απορρίψει την προσφορά εξαγοράς της Microsoft

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |