Friday, October 31, 2008

Γερμανία: Μείωση της ανεργίας παρά τις δυσμενείς συνθήκες

Γερμανία: Μείωση της ανεργίας παρά τις δυσμενείς συνθήκες

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η ανεργία μειώθηκε στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κάτω από τα 3 εκατομμύρια για πρώτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια, αν και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, η επιδείνωση είναι αναπόφευκτη. Αναλυτικότερα, ο αριθμός των Γερμανών ανέργων σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση μειώθηκε κατά 26.000 και υποχώρησε στα 3,151 εκατ.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιρ Στάινμπρουκ, δήλωσε ότι οι μισθοί θα αυξηθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και να μην έχουν παράλογες απαιτήσεις.

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να προωθήσει σχέδιο στήριξης της αγοράς εργασίας, ύψους 25 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, αρνητικά είναι τα στοιχεία από τη Βρετανία, με τις τιμές στην αγορά στέγης να σημειώνουν σε ετήσια βάση τη μεγαλύτερη πτώση από το 1991, όταν άρχισαν να καταγράφονται. Πρόκειται για τη δωδέκατη κατά σειρά μηνιαία πτώση των τιμών.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |