Friday, October 31, 2008

Barclays: Ψάχνει για επενδύσεις 9,7 δισ. δολ. από τη Μ. Ανατολή

Barclays: Ψάχνει για επενδύσεις 9,7 δισ. δολ. από τη Μ. Ανατολή

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων για τη διοχέτευση μετρητών ύψους 6 δισ. βρετανικών λιρών (9,72 δισ. δολ.) από τις κυβερνήσεις των χωρών της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, βρίσκεται η Barclays Plc, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των στελεχών της Barclays και των επενδυτών έγιναν χθες το βράδυ και η σχετική ανακοίνωση μπορεί να γίνει το νωρίτερο σήμερα, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ωστόσο η συμφωνία μπορεί να μην επιτευχθεί ή να καθυστερήσει έως το Σαββατοκύριακο αναφέρουν οι FT. Ολοκλήρωση της συμφωνίας ενδέχεται να εκπληρώσει την επιθυμία της Barclays για ρευστό χωρίς τη βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης.

Η τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο επιθυμεί να αντλήσει 6,5 δισ. λίρες στερλίνες από ιδιωτικές πηγές χωρίς να χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης ύψους 37 δισ. λιρών. Οι ανταγωνίστριές της, Royal Bank of Scotland Plc, Lloyds TSB Group Plc και HBOS Plc όλες σχεδιάζουν να πουλήσουν μετοχές που θα εκδώσει το κράτος, το οποίο ενδέχεται να αποκτήσει και μερίδια σε αυτές, περιορίζοντας τους μισθούς των στελεχών και την καταβολή μερισμάτων.

Ο Τζόναθαν Ουΐλλιαμς, εκπρόσωπος της Barclays στη Σιγκαπούρη, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Qatar Investment Authority, ήδη επενδυτής της Barclays βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την τράπεζα τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, το οποίο δεν ανέφερε την πηγή της πληροφόρησής του. Συνομιλίες με την Libyan Investment Authority, την VTB και την Sberbank δεν οδήγησαν σε επενδύσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι μετοχές της Barclays έχουν υποχωρήσει αυτόν τον μήνα 40%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |