Wednesday, October 15, 2008

SEC: Αλλαγές στους κανόνες για τις απομειώσεις των τραπεζών

SEC: Αλλαγές στους κανόνες για τις απομειώσεις των τραπεζών

Ελαστικότεροι γίνονται οι κανονισμοί της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), όσον αφορά στις διαγραφές ορισμένων αξιών που υποχρεώνονται οι τράπεζες, οι οποίες έχουν κοστίσει μέχρι τώρα πάνω από 640 δις δολάρια. Συγκεκριμένα, κάτω από ορισμένες συνθήκες, οι τράπεζες μπορούν να αναβάλλουν τις απομειώσεις της αξίας προνομιούχων τίτλων απεριόριστης διάρκειας ( perpetual preferred stock), δίνοντας έτσι μια προσωρινή λύση στα λογιστικά προβλήματα που δημιουργούσε η θέση των μετοχών αυτών.

Η SEC επιτρέπει πλέον στις τράπεζες να «προσμετρούν» τις προνομιούχες μετοχές ως οφειλές και όχι ως μετοχικές αξίες οι μεταβολές των οποίων επηρέαζαν σημαντικά τα αποτελέσματα των τραπεζών.

Αυτή ήταν και η πάγια διαφορά μεταξύ ορκωτών και τραπεζών. Οι πρώτοι επέμεναν ότι η κατηγορία αυτή των προνομιούχων μετοχών πρέπει να εγγράφεται ως μετοχική αξία, ενώ οι τράπεζες ως οφειλή

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Αμερικανικών Τραπεζών χαρακτήρισε θετική αυτήν την εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι με αυτήν την κίνηση η SEC αναγνωρίζει ότι υπάρχουν λάθη στους κανόνες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |