Wednesday, October 15, 2008

Απροσδόκητα κέρδη 527 εκατ. δολ. για την JPMorgan

Μειωμένα κατά 85% εμφανίστηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας βάσει κεφαλαιοποίησης JPMorgan Chase & Co. στο τρίτο τρίμηνο, εξαιτίας διαγραφών σε ενεργητικό συνδεδεμένο με την αγορά ενυπόθηκων δανείων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 527 εκατ. δολάρια ή 11 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 18 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η JPMorgan έχει εμφανίσει μέχρι σήμερα διαγραφές, πιστωτικές απώλειες και επισφάλειες συνολικού ύψους 18,8 δισ. δολαρίων, λιγότερο από το ένα τρίτο σε σχέση με αυτές που ανακοίνωσαν οι ανταγωνίστριές της Wachovia και Citigroup

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας, Τζέιμι Ντιμόν, έσπευσε να επωφεληθεί των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι υπόλοιποι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι λόγω της κρίσης, εξαγοράζοντας φέτος τις Bear Stearns και Washington Mutual.

Σημειώνεται ότι, βάσει τους σχεδίου που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική κυβέρνηση, η JPMorgan θα λάβει κρατική οικονομική ενίσχυση ύψους 25 δισ. δολαρίων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |