Wednesday, October 15, 2008

Bernanke: Θα καθυστερήσει η ανάπτυξη

Bernanke: Θα καθυστερήσει η ανάπτυξη

«Δύσκολους καιρούς» διανύουν οι ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της FED Ben Bernanke, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει τα εργαλεία να ενδυναμώσει το τραπεζικό σύστημα, κάμπτοντας τις αρνητικές συνέπειες τις κρίσης. Επιπλέον, ο Bernanke, ανέφερε ότι ακόμα και αν οι χρηματαγορές σταθεροποιηθούν, η οικονομία θα καθυστερήσει να ανακάμψει, αφού τα θεμέλια της έχουν πληγεί σημαντικά. Ωστόσο, η FED είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της ώστε να επισπεύσει την ανάκαμψη και την ενίσχυση της αγοράς.
Παράλληλα, ο Bernanke αναφέρθηκε και στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, αφού οι τιμές τροφίμων και ενέργειας έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Την έλλειψη εμπιστοσύνης στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις αγορές θεωρεί ο Bernanke ως το μεγάλο «αγκάθι» της κρίσης, προσθέτοντας ότι η FED παρεμβαίνει ώστε να αποτρέψει την κατάρρευση κι αλλων τραπεζών, που πέρα από τις σημαντικές αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτή η προοπτική, θα πλήξει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι οι ενέργειες της FED είχαν στόχο την ομαλοποίηση των συνθηκών στις αγορές με μεγαλύτερη ταχύτητα και με μικρότερο κόστος.

REPORTER.GR

No comments:

Share |