Monday, October 6, 2008

Συμφωνία Aspis με Proton Bank για πολύπλευρη συνεργασία

Συμφωνία Aspis με Proton Bank για πολύπλευρη συνεργασία


Η εταιρεία Aspis Holdings Public Company Ltd (η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι έχει έλθει σε συμφωνία πολύπλευρης συνεργασίας με την Proton Bank Α.Ε. (η Τράπεζα) για τα ακόλουθα:

1. Την σύναψη συμφωνίας με την Τράπεζα για εξαγορά από την Εταιρεία ποσοστού 92,71% της Proton Ασφαλιστικής ΑΕ (η Proton) συνολικού τιμήματος ύψους €7,800,000 με προκαταβολή ύψους €3,0 εκ..

i. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Proton ημερομηνίας 30/06/08 και 31/12/07 κατά τις αντίστοιχες περιόδους ο κύκλος εργασιών της ανερχόταν σε €11,22 εκ. και €39,65 εκ., η κερδοφορία της ήταν – 80,5 χιλ. και €64 χιλ., ενώ η καθαρή λογιστική αξία της Proton ήταν €6.6 εκ. και €5,5 εκ..
ii. Από την εξαγορά της Proton προκύπτει Εμπορική Εύνοια ύψους €1,2 εκ. η οποία θα βάση του Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Αρ. 3 η αξία της Εμπορικής Εύνοιας θα αξιολογείται (impairment test) κατά την λήξη έκαστου έτους.

2. Την σύναψη συμφωνίας για την αγορά δυο υφισταμένων Μετατρέψιμων Ομολογιακών Δανείων, που σήμερα παρέχονται προς την Proton από την Τράπεζα και τρίτο φυσικό πρόσωπο, προς €5.0 εκ. με προκαταβολή ύψους €2,50 εκ..

3. Την σύναψη εικοσαετούς αποκλειστικής συμφωνίας Bancassurance μεταξύ της Εταιρείας και της Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία:

i. Οι θυγατρικές της εταιρείες θα μπορούν να διαθέτουν τα τραπεζοασφαλιστικά (bancassurance) τους προϊόντα μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας
ii. Σε συνεργασία της Εταιρείας και της Τράπεζας, θα σχεδιαστούν και θα προσφερθούν νέα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα με ανταγωνιστικούς όρους τα οποία θα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας.
iii. Η Εταιρεία έχει δικαίωμα να εκχωρήσει τα δικαιώματα της είτε σε συνδεμένες με αυτή εταιρείες είτε σε τρίτους.
iv. Η Τράπεζα θα λάβει εφάπαξ προμήθεια για την συμφωνία bancassurance ύψους €14,0 εκ. που είναι πληρωτέα σε 16 εξαμηνίες δόσεις.

4. Η Συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών στην Ελλάδα και της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού στην Κύπρο.

5. Η εξαγορά της Proton Ασφαλιστικής και η αποκλειστική συνεργασία bancassurance με την Τράπεζα αναμένεται να επηρεάσει θετικά τα εισοδήματα και την κερδοφορία της Εταιρείας και των θυγατρικών της .

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |