Friday, September 19, 2008

Ρωσία: Κλειστή για τρίτη ημέρα η αγορά

Ρωσία: Κλειστή για τρίτη ημέρα η αγορά


Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κλειστή παρέμεινε η χρηματιστηριακή αγορά της Ρωσίας, εξαιτίας της χειρότερης διολίσθησης των μετοχών μετά τη ρωσική κρίση του '98. Άμεση ήταν η αντίδραση από τη ρωσική κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται να ρίξει 19,59 δισ. δολάρια στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι προτεραιότητα των ρωσικών αρχών είναι η υποστήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε μια συγκυρία κρίσης εμπιστοσύνης στις ρωσικές τράπεζες.

«Για τη ρωσική ηγεσία δεν υπάρχει σημαντικότερη αποστολή από την υποστήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τα δύο χρηματιστήρια της Μόσχας, τα οποία διέκοψαν την Τρίτη τις συναλλαγές για την αποφυγή περαιτέρω πτώσης, θα επαναλειτουργήσουν κανονικά σήμερα.

Παράλληλα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προχώρησε σε παρέμβαση στη συναλλαγματική αγορά της χώρας, διοχετεύοντας περίπου 1,5 δισ. δολάρια, προκειμένου να ενισχύσει το ρωσικό νόμισμα και την εμπιστοσύνη των συναλλασσόμενων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |