Friday, September 19, 2008

ΕΚ: Καμπάνα €100 χιλ. στην Aspis

ΕΚ: Καμπάνα €100 χιλ. στην Aspis


Μεγάλα διοικητικά πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Aspis Holdings και στον Στήβεν Χατζημάρκου για παραβάσεις του νόμου κατάχρησης της αγοράς. Συγκεκριμένα, η εταιρεία και ο κ. Χατζημάρκου παραβίασαν τα άρθρα 33(3), 33(5), 33(6) και 42 του νόμου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς δεν έχουν προσκομίσει στοιχεία στην Επιτροπή κατόπιν σχετικών αιτημάτων συλλογής πληροφοριών.

Η ΕΚ επέβαλε στην Aspis διοικητικό πρόστιμο €100 χιλ. για τις παραβάσεις της νομοθεσίας και ημερήσιο διοικητικό πρόστιμο €850 για κάθε ημέρα συνέχισης παράλειψης της εταιρείας προς συμμόρφωση με το αίτημα της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι ενόψει του ότι η εταιρεία προέβη σήμερα στην προσκόμιση των στοιχείων, η ΕΚ δεν θα προχωρήσει με την υλοποίηση του ημερήσιου προστίμου.

Στον κ. Χατζημάρκου η ΕΚ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο €50 χιλ. για τις παραβάσεις της νομοθεσίας και ημερήσιο διοικητικό πρόστιμο €850 για κάθε ημέρα συνέχισης παράλειψης της εταιρείας προς συμμόρφωση με το αίτημα της Επιτροπής.

Στην απόφαση της η Επιτροπή έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, ότι τόσο η εταιρεία όσο και ο κ. Χατζημάρκου έχουν στην κατοχή τους τις πληροφορίες που ζητήθηκαν.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |