Friday, September 19, 2008

Αλμα 6,8% σημείωσε το αργό

Αλμα 6,8% σημείωσε το αργό

Βραχύβια ήταν η παραμονή του αργού κάτω από τα 100 δολάρια, αφού η αντιστροφή του κλίματος και των προοπτικών που προκάλεσε η ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη FED και την αμερικανική κυβέρνηση, και της αναστολής του short selling από τις αρχές του Λονδίνου και των ΗΠΑ, «βοήθησε» το αργό να καταγράψει και σήμερα αλμα ανόδου 6 δολαρίων.Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του αργού παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 6,67δολάρια ή 6,8%, στα 104,55 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση το αργό σημείωσε ανοδο 3,3%.

Επίσης, η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ βρέθηκε στα 97,70 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερα κατά 4,40 δολάρια ή 4,72%.

Στην άνοδο των τιμών συνέβαλλαν και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νιγηρίας, της μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγού χώρας της Αφρικής.Μάλιστα, Royal Dutch Shell προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων των ανταρτών στο Δέλτα του Νίγηρα θα πλήξει τα κέρδη της.

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έρευνα μεταξύ 30 αναλυτών του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, η οποία δείχνει ότι οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων προβλέπουν ανοδο των τιμών του αργού της επόμενη εβδομάδα, εξαιτίας της πτώσης των αποθεμάτων από τους τυφώνες Ike και Gustav.

REPORTER.GR

No comments:

Share |