Friday, September 19, 2008

Ρωσία: "Επιστροφή" στις συναλλαγές με άνοδο άνω του 20%

Ρωσία: "Επιστροφή" στις συναλλαγές με άνοδο άνω του 20%

"Άλμα" 25,40% και 20,18% σημειώνουν οι δείκτες Micex και RTS την Παρασκευή, κατά την επανάληψη των συναλλαγών στις ρωσικές αγορές.

Νωρίτερα οι αρχές της Ρωσίας είχαν αποφασίσει την προσωρινή διακοπή των συναλλαγών για τους Micex (Moscow Interbank Currency Exchange) και RTS (Russian Tradins System), καθώς οι δείκτες εμφάνιζαν ακραία διακύμανση, αυτή τη φορά ανοδικά, με κέρδη 17,90% και 13,97% αντίστοιχα.

Το κλείσιμο έως την Παρασκευή των Micex και RTS είχε ανακοινώσει χτες ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας, Alexei Kudrin, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας, Dmitry Medvedev.

Ωστόσο οι πρόσφατες εξελίξεις στις ΗΠΑ και οι πρωτοβουλίες της αμερικανικής κυβέρνησης για την ομαλοποίηση των αγορών οδήγησαν σήμερα το πρωί της αρχές στην απόφαση για επαναλειτουργία της αγοράς.

Οι συναλλαγές στον Micex το πρωί διήρκεσαν μόλις πέντε λεπτά, εντός των οποίων ο δείκτης «αντέδρασε» ανοδικά κατά 17,90%, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η αναστολή για χρονικό διάστημα μίας ώρας των συναλλαγών στον RTS και ενώ ο δείκτης σημείωνε άνοδο 13,97%.

«Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δείχνουν να είναι οι κατάλληλες μέχρι στιγμής», δηλώνουν αναλυτές στη Ρωσία, ωστόσο «η μεταβλητότητα πιθανότατα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα».

CAPITAL.GR

No comments:

Share |