Friday, August 8, 2008

Ιαπωνία: Απαισιόδοξη αναθεώρηση προβλέψεων για την οικονομία

Ιαπωνία: Απαισιόδοξη αναθεώρηση προβλέψεων για την οικονομία

Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την πορεία της οικονομίας η Ιαπωνία, ανακοινώνοντας για πρώτη φορά μετά από περίπου πέντε χρόνια, ότι δεν αναμένεται σύντομα ανάκαμψη, λόγω του υψηλού κόστους στις πρώτες ύλες.

Παράλληλα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως βρίσκεται μπροστά στην πιθανότητα ύφεσης. Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση της χώρας στην μηνιαία έκθεση που δημοσιοποίησε, αναφέρει ότι η οικονομία εξασθενεί σταδιακά- έκφραση που είχε χρησιμοποιηθεί τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2001.

Την ίδια στιγμή οι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ενδείξεις, ότι η ιαπωνική οικονομία εισέρχεται σε ύφεση. Για παράδειγμα τον Ιούνιο οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού υποχώρησαν, ενώ παράλληλα οι ιαπωνικές εταιρείες εξαρτώνται άμεσα από την αμερικανική οικονομία, της οποίας η ανάπτυξη επιβραδύνεται εξαιτίας των υψηλών τιμών πετρελαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της χώρας εκτιμά ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω πτώση και το τρίτο τρίμηνο του έτους, επηρεάζοντας τις συνολικές προβλέψεις για την οικονομία της Ιαπωνίας.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |