Friday, August 8, 2008

RBS: Ζημίες 761 εκατ. στερλινών στο εξάμηνο

RBS: Ζημίες 761 εκατ. στερλινών στο εξάμηνο

Τις πρώτες ζημίες της σε διάστημα 40 ετών ανακοίνωσε σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας Royal Bank of Scotland, επικαλούμενη διαγραφές ύψους 5,9 δισ. στερλινών (11,4 δισ. δολάρια) σε ενεργητικό που συνδέεται με τις πιστωτικές αγορές.

Συγκεκριμένα, η βρετανική τράπεζα εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ζημίες 761 εκατ. στερλινών, έναντι καθαρών κερδών 3,6 δισ. στερλινών που είχε εμφανίσει το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Οι αναλυτές ανέμεναν υψηλότερες ζημίες, στα 1,16 δισ. στερλίνες κατά μέσο όρο.

Οι διαγραφές της RBS ήρθαν να προστεθούν στα 2,6 δισ. στερλίνες που είχε διαγράψει η εταιρεία πέρυσι, λόγω της κατάρρευσης της αγοράς ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης στις ΗΠΑ. Η Νο3 τράπεζα της Βρετανίας Barclays ανακοίνωσε χθες διαγραφές 2,8 δισ. στερλινών για το πρώτο τρίμηνο.

Τον περασμένο Ιούνιο, η RBS προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίων κατά 12,3 δισ. στερλίνες σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητά της, η οποία δέχθηκε σοβαρό πλήγμα μετά τις ανωτέρω διαγραφές αλλά και την εξαγορά της μονάδων της ΑΒΝ Amro, πέρυσι, έναντι 22 δισ. δολαρίων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |