Tuesday, July 29, 2008

Ελληνικές Τράπεζες: Μειώνει εκτιμήσεις η UBS- Διατηρεί η Citigroup

Ελληνικές Τράπεζες: Μειώνει εκτιμήσεις η UBS- Διατηρεί η Citigroup

Θετικοί για τις ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται οι οίκοι UBS και Citigroup εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου. Η UBS μείωσε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία των τραπεζών καθώς και τις τιμές στόχους που είχε θέσει, ενώ η Citigroup επαναλαμβάνει τιμές και συστάσεις κάνοντας οριακές μειώσεις στις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή μερικών τραπεζών.
Πιο αναλυτικά, σε νέες υποβαθμίσεις των εκτιμήσεών της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο προχώρησε σήμερα η UBS επικαλούμενη τις επικείμενες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου. Ο οίκος αναφέρει πως το παγκόσμιο αλλά και το εγχώριο περιβάλλον επιδεινώνεται περαιτέρω. Μπορεί ο ρυθμός αύξησης των δανείων να βρίσκεται πάνω από το 20% αλλά υπάρχει πίεση λόγω της εξάρθρωσης των αγορών αλλά και από τον πόλεμο των καταθέσεων. Γι' αυτό ο οίκος περιμένει πίεση στα περιθώρια. Μάλιστα σημειώνει πως από τις αναδυόμενες αγορές μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις και το ρίσκο αυξάνεται.

Πάντως δε ξεχνάει η UBS να δηλώσει θετική για τον κλάδο λόγω ανάπτυξης και αξίας. Οι νέες μειώσεις είναι της τάξης του 10% κατά μέσο όρο και τώρα οι εκτιμήσεις στέκονται περίπου 13% χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις, για τις οποίες περιμένει όμως νέες υποβαθμίσεις. Μειωμένες είναι και οι τιμές στόχοι, αλλά οι συστάσεις διατηρούνται αμετάβλητες.

Για τη Eurobank δίνει νέα τιμή στόχο τα 22 ευρώ από 25 ευρώ με σύσταση αγοράς, για την Τράπεζα Πειραιώς τα 26 ευρώ από 28 ευρώ με σύσταση αγοράς, για την Alpha Bank διατηρεί τα 21,9 ευρώ και την ουδέτερη σύσταση, για την Εθνική Τράπεζα τα 39 ευρώ από 48 ευρώ με σύσταση αγοράς, για τη Marfin PB τα 5,1 ευρώ από 6 ευρώ με σύσταση ουδέτερη και για την ΑΤΕ Bank τα 2 ευρώ από 2,4 ευρώ με σύσταση πώλησης.

Αναφορικά με τα κέρδη για την Εθνική περιμένει κέρδη ανά μετοχή το 2008 2,87 ευρώ και το 2009 3,55 ευρώ, για τη Eurobank 1,68 ευρώ και 2,02 ευρώ αντίστοιχα, για την Alpha Bank 1,94 ευρώ και 2,10 ευρώ, για την Πειραιώς 1,88 ευρώ και 2,35 ευρώ για τη Marfin 0,61 ευρώ και 0,64 ευρώ και για την ATE Bank 0,18 ευρώ και 0,20 ευρώ αντίστοιχα.

Τι αναφέρει η Citigroup για τις ελληνικές τράπεζες

Τη θετική της στάση για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες επαναλαμβάνει η Citigroup σε χθεσινή της έκθεση. Τα θεμελιώδη της οικονομίας και των τραπεζών θα διατηρηθούν δυνατά, υποστηρίζοντας τις καλές μεσοπρόθεσμες προοπτικές. Ο οίκος περιμένει πως τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου θα είναι ανθεκτικά. Παράλληλα επαναλαμβάνει την προτίμησή του στις Τράπεζα Κύπρου, Marfin PB και Εθνική Τράπεζα οι οποίες είναι οι κορυφαίες του επιλογές. Ωστόσο μείωσε οριακά τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 και του 2009 για τις Εθνική και Marfin προκειμένου να ενσωματώνουν την πιο αδύναμη λειτουργική ανάπτυξη.

Για την ΑΤΕ Bank επαναλαμβάνει τη σύσταση πώλησης με τιμή στόχο τα 2 ευρώ, για την Alpha Bank τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 25 ευρώ, για τη Eurobank τη σύσταση αγοράς με τιμή τα 24 ευρώ, για την Emporiki τη σύσταση διακράτησης με τιμή τα 17 ευρώ για την Εθνική τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 40 ευρώ, για την Πειραιώς τη σύσταση αγοράς με τιμή τα 25 ευρώ, για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τη σύσταση διακράτησης με τιμή στόχο τα 10,50 ευρώ, για την Τράπεζα Κύπρου τη σύσταση αγοράς με τιμή 13 ευρώ, για την Ελληνική τη σύσταση αγοράς με τιμή 4 ευρώ και για τη Marfin τη σύσταση αγοράς με τιμή 8 ευρώ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |