Tuesday, July 29, 2008

Merrill Lynch: Προς πώληση μετοχών αξίας 8,5 δισ. δολ.

Merrill Lynch: Προς πώληση μετοχών αξίας 8,5 δισ. δολ.

Σε πώληση μετοχών αξίας 8,5 δισ. δολαρίων και ρευστοποίηση ομολόγων αξίας 30,6 δισ. δολαρίων, στο ένα πέμπτο της ονομαστικής αξίας τους, σχεδιάζει να προχωρήσει η Merrill Lynch σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την αξιολόγηση γα την πιστοληπτική της ικανότητα.

Όπως αναφέρει η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή στις ΗΠΑ, η Temasek Holdings, το fund από τη Σιγκαπούρη που κατέστη τον περασμένο Δεκέμβριο ο μεγαλύτερος επενδυτής της Merrill, συμφώνησε να αποκτήσει νέες μετοχές 3,4 δισ. δολαρίων. Η αμερικανική εταιρεία θα καταβάλει στην Temasek 2,5 δισ. Δολάρια, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες από την προηγούμενη επένδυσή της.

Σημειώνεται ότι η Merrill εκτιμά ότι θα προβεί κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς σε επιπλέον διαγραφές ύψους 5,7 δισ. δολαρίων. η εταιρεία εμφάνισε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους καθαρές ζημίες συνολικού ύψους 19 δισ. δολαρίων.

Από τον Δεκέμβριο, όταν τα ηνία της Merrill ανέλαβε ο Τζον Θέιν, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 30 δισ. δολάρια σε μια προσπάθεια να καλύψει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την αγορά ενυπόθηκων ομολόγων. Τον περασμένο μήνα, η Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω υποβαθμίσεις.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |