Tuesday, July 29, 2008

BP: 28% πάνω τα κέρδη β’ τριμήνου

BP: 28% πάνω τα κέρδη β’ τριμήνου


Αύξηση των κερδών της στο δεύτερο τρίμηνο κατά 28%, ως αποτέλεσμα της εκτίναξης των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα η Νο2 πετρελαϊκή της Ευρώπης BP Τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν στα 9,47 δισ. δολάρια ή 49,80 σεντς ανά μετοχή.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων και των μεταβολών στα αποθέματα ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα κέρδη από τη μετατροπή αργού σε καύσιμα υποχώρησαν κατά το ήμισυ στα 8,19 δολάρια το βαρέλι από 16,61 δολάρια το βαρέλι που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Η BP αναμένει να λειτουργήσει περισσότερα από 25 πρότζεκτ την περίοδο 2007 – 2009, αυξάνοντας την παραγωγή της κατά περίπου 650.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλός της Τόνι Χέιγουορντ έχει προαναγγείλει την έναρξη λειτουργίας του κοιτάσματος Thunder Horse στον Κόλπο του Μεξικού, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει.

Στην άνοδο της κερδοφορίας καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αναρρίχηση των τιμών πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς τον περασμένο Ιούνιο ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα 140 δολάρια το βαρέλι.

Οι μετοχές του βρετανικού ομίλου ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου κατά 14%, έναντι ανόδου 19% που κατέγραψαν οι μετοχές της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς του Royal Dutch Shell Οι μετοχές της BP έκλεισαν χθες στις 519,5 πένες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |