Tuesday, July 29, 2008

BOCY: Επιτυχής η τιτάνια άντληση €0,57 δισ.

BOCY: Επιτυχής η τιτάνια άντληση €0,57 δισ.


Με επιτυχία στέφθηκε η τιτάνια προσπάθεια της Τρ. Κύπρου για άντληση δευτεροβάθμιου κεφαλαίου ύψους €573,4 εκ., καθώς η έκδοση μετατρέψιμων χρεογράφων της τράπεζας αναμένεται, πλέον, ότι θα υπερκαλυφθεί. Μέχρι τη λήξη της χθεσινής προθεσμίας, οι μέτοχοι της Τράπεζας έκαναν αιτήσεις για €487 εκ., ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να απορροφηθούν από μεγάλους θεσμικούς μέσω της διαδικασίας του book building που ξεκίνησε το πρωί στο Λονδίνο και από άλλους ιδιώτες επενδυτές που υπέβαλαν αιτήσεις στη CISCO.

Η έκδοση είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Κύπρο και η αναμενόμενη υπερκάλυψη της έκδοσης ξεπερνά ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Το κάθε χρεόγραφο διατέθηκε στους μετόχους στο €1 και φέρει ετήσιο τόκο 7,5% τον πρώτο χρόνο και euribor 6 μηνών + 1% από το 2009 μέχρι το 2013, οπόταν και αναμένεται η εξαγορά τους από την Τράπεζα με την επιστροφή του καταβληθέντος ποσού. Μεγάλο δέλεαρ για τους επίδοξους κατόχους χρεογράφων θεωρήθηκε, εκ των πραγμάτων, το δικαίωμα μετατροπής κάθε 10,5 χρεογράφων σε μία μετοχή της Τράπεζας μετά το Σεπτέμβριο του 2010.

Η τελική τιμή και η ζήτηση για τα αδιάθετα χρεόγραφα θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα, μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |