Wednesday, July 2, 2008

Paulson: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο των χρηματιστηριακών εταιρειών

Paulson: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο των χρηματιστηριακών εταιρειών

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο ζήτησε υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, σε ομιλία του σήμερα στο Λονδίνο, ώστε να μην επιβαρυνθεί η ισορροπία του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την κρίση των χρηματιστηριακών εταιρειών.
Μεταξύ άλλων, ο κ.Paulson, πρότεινε η οικονομική ενίσχυση των Χρηματιστηριακών εταιρειών, με τη μορφή χρησιμοποίησης κεφαλαίων των φορολογούμενων, θα γίνεται ύστερα από προεδρική έγκριση, καλύπτοντας έτσι το κενό νόμου που δημιουργεί ο τρόπος διαχείρισης των διαγραφών ζημιών.

«Πρέπει να ενισχύσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα, έναντι των ζημιών των μεγάλων χρηματιστηριακών εταιρειών», δήλωσε ο κ.Paulson, σχολιάζοντας την εξάρτηση του συστήματος από το υψηλό ρίσκο που δοκιμάζουν μεγάλες εταιρείες.

Σημειώνεται ότι δύο εβδομάδες περίπου νωρίτερα, ο κ.Paulson είχε απευθύνει έκκληση στο Κογκρέσο, ώστε να εξουσιοδοτηθεί η Federal Reserve να παρεμβαίνει για την σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού συστήματος σε κρίσιμες περιόδους.


Τέλος ο Paulson αναφέρθηκε ότι η οικονομία διανύει μια «σκληρή περίοδο», και ότι οι κατασχέσεις ακινήτων θα εξακολουθήσουν να είναι σε υψηλό επίπεδο, ενώ οι τιμές των κατοικιών μειώνονται, ανεβάζοντας το επίπεδο κινδύνου στην εν λόγω αγορά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |