Wednesday, July 2, 2008

Λειτουργεί κανονικά την Παρασκευή η Εθνική

Λειτουργεί κανονικά την Παρασκευή η Εθνική


Κανονικά θα λειτουργήσει την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου), κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλε η ΕΤΥΚ. Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Συντεχνία Υπαλλήλων της Εθνικής (Σ.ΥΠ.Ε.Τ.Ε), που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Εθνική (Κύπρου), σημειώνει ότι τα μέλη της θα δουλέψουν κανονικά.

Τη Δευτέρα η ΕΤΥΚ εξήγγειλε δίωρη στάση εργασίας σε όλες τις τράπεζες για την Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2008, από τις 12:30 μ.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ. Με τη στάση εργασίας, η ΕΤΥΚ θέλει να εκφράσει «τη συμπαράσταση του συνόλου των τραπεζοϋπαλλήλων προς τους συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας», όπως αναφέρει η εγκύκλιος. Επίσης, η απόφαση της ΕΤΥΚ για στάση εργασίας λήφθηκε μετά την απόλυση διευθυντικού στελέχους της Εθνικής, που σύμφωνα με τη συντεχνία των 10 χιλ. τραπεζοϋπαλλήλων, αποτελεί παραβίαση της βασικής αρχής της μονιμότητας.

«Η απόφαση για στάση εργασίας, για δήθεν συμπαράσταση στους υπαλλήλους της Εθνικής», αναφέρει σήμερα η Σ.ΥΠ.Ε.Τ.Ε, «ελήφθη από την ηγεσία της ΕΤΥΚ, ερήμην μας, τη στιγμή που εμείς εκπροσωπούμε την πλειοψηφία των εργαζομένων σ’ αυτήν. Συνεπώς, οι αποφάσεις της ηγεσίας της ΕΤΥΚ αφορούν μόνο την ίδια και τα μέλη της».

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η Σ.ΥΠ.Ε.Τ.Ε διερωτάται «γιατί η ηγεσία της ΕΤΥΚ, για ένα και πλέον χρόνο που ο συγκεκριμένος υπάλληλος, μέλος της, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και αμειβόταν κανονικά ως Διευθυντικό στέλεχος δεν ήγειρε θέμα και τώρα που απελύθη θυμήθηκε ότι υπάρχει θέμα και μάλιστα μείζον».

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |