Friday, July 4, 2008

Nikkei: Η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση

Nikkei: Η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση


Μικρότερες ζημίες σε σχέση με την Κίνα και την Ινδία καταγράφει ο δείκτης Nikkei [.N225] 225 στο Τόκιο, ακόμη και μετά από την πιο παρατεταμένη περίοδο πτώσης στη διάρκεια των τελευταίων 54 ετών που γνώρισε τις τελευταίες ημέρες.

Ο Nikkei υποχώρησε χθες για ενδέκατη συνεχή ημέρα, σημειώνοντας την πιο παρατεταμένη περίοδο πτώσης από το Μάιο του 1954, όταν ο δείκτης είχε «βουλιάξει» για 15 συνεχείς ημέρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei.

Η πτώση 8,2% που παρουσιάζει ο δείκτης από τις 18 Ιουνίου έχει οδηγήσει τις απώλειές του στο 13% εφέτος, ποσοστό ωστόσο μικρότερο από την πτώση 24% του δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, 37% του δείκτη Sensitive στην Ινδία και 48% του δείκτη CSI 300 της Κίνας.

Οι ιαπωνικές μετοχές απέφυγαν τις μεγαλύτερες ζημίες της περιοχής καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το τέλος του αντιπληθωρισμού στην Ιαπωνία θα δώσει στήριξη στην οικονομία και θα αυξήσει τη ζήτηση για μετοχές.

Ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία είναι χαμηλότερος από το ένα-πέμπτο της Κίνας και της Ινδίας, όπου η αλματώδης άνοδος των τιμών εμπορευμάτων ενδέχεται να αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια και να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη. Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις με άνοιγμα σε αναδυόμενες αγορές σημείωσαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 18 Ιουνίου.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |