Wednesday, July 30, 2008

JPMorgan: Αγοράστε Κίνα

JPMorgan: Αγοράστε Κίνα

Πολλή ...αγάπη έχει πέσει το τελευταίο διάστημα για την αγορά της Κίνας. Από την μία ο γνωστός και μη εξαιρετέος γκουρού και μεγαλοεπενδυτής κύριος Jim Rogers δηλώνει ότι δεν έχει πουλήσει ούτε μία κινεζική μετοχή από αυτές που ξεκίνησε να αγοράζει το 1999, και να συμβουλεύει τους επενδυτές να μην εγκαταλείψουν με τίποτα την αγορά της Κίνας, και ο επίσης μεγαλοεπενδυτής κ. Mark Mobius χαρακτηρίζει «κελεπούρι» τις μετοχές της Κίνας (και της Ινδίας) αφού πραγματοποίησαν φέτος την μεγαλύτερη βουτιά παγκοσμίως, τώρα και η JPMorgan σε νέο report της φωνάζει «πουλήστε Ρωσία και Βραζιλία και αγοράστε Κίνα». Ο λόγος; Η διεθνής οικονομική βουτιά μειώνει σημαντικά τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου της ενέργειας και χαλαρώνει σημαντικά τον πληθωρισμό της Κίνας.

Ετσι σήμερα η JPMorgan προχώρησε σε μείωση της στάσης της για τις ρωσικές μετοχές σε underweight από neutral και επίσης συνέστησε την πώληση όλων των θέσεων που έχουν οι επενδυτές στις μετοχές εταιρειών ενέργειας της Βραζιλία όπως η Petrοleo Brasileiro καθώς τα υψηλότερα επιτόκια θα επιβραδύνουν σημαντικότατα τόσο την οικονομική ανάπτυξη της χώρας όσο και την κερδοφορίας των ρωσικών επιχειρήσεων.

Από την άλλη μεριά συστήνει δυναμική στροφή στην αγορά της Κίνας προβλέποντας δυναμικό ράλι στον τραπεζικό κλάδο και σε μετοχές όπως η Industrtial & Commercial Bank of China καθώς ο πληθωρισμός έχει πλέον κορυφωθεί στην χώρα και οι απαιτήσεις είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις άλλες αναδυόμενες αγορές.

Οπως τονίζει ο διεθνής οίκος, σύντομα θα δούμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό να προσελκύει τους επενδυτές στην αγορά της Κίνας με γοργούς ρυθμούς.

Σημειώνεται ότι χθες η JPMorgan είχε αναβαθμίσει και τις ρωσικές μετοχές από «underweight» σε «neutral».

REPORTER.GR

No comments:

Share |