Wednesday, July 30, 2008

Ιαπωνία: Μείωση 2% της βιομηχανικής παραγωγής

Ιαπωνία: Μείωση 2% της βιομηχανικής παραγωγής

ΜΕΙΩΘΗΚΕ τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας μετά την παγκόσμια συρρίκνωση που ώθησε χαμηλότερα τις εξαγωγές για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 2% από τον Μάϊο, όταν είχε σημειώσει άνοδο 2,8%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 37 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας θα μειωθεί 1,7%.

Οι μεγαλύτερες ξένες αγορές της Ιαπωνίας επλήγησαν από τις αγορές πιστώσεων εξ αιτίας της ύφεσης στην αγορά κατοικιών των ΗΠΑ ενώ οι υψηλότερες τιμές κατοικιών έκαναν τους καταναλωτές διστακτικούς να δαπανήσουν. Η Toyota Motor Corp. και η Honda Motor Co., οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, αναθεώρησαν προς τα κάτω αυτόν τον μήνα τις προβλέψεις τους για τις πωλήσεις του 2008, καθώς περιορίζεται η ζήτηση αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Το γιέν [JPY=X] σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 108,07 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 9:22 π.μ. στο Τόκυο από 108,06 πριν από την ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |