Wednesday, July 16, 2008

ΗΠΑ: Σε νέα χαμηλά ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Σε νέα χαμηλά ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο

Κατά δύο μονάδες χαμηλότερα διαμορφώθηκε ο δείκτης στεγαστικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για το μήνα Ιούλιο, σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Ακινήτων (National Association of Home Builders).
Αναλυτικότερα, ο δείκτης προσδοκώμενων πωλήσεων έπεσε από τις 27 μονάδες στις 23, ενώ οι τρέχουσες πωλήσεις βρέθηκαν στις 16 από τις 17 μονάδες.

Παράλληλα, ελάχιστοι είναι οι κατασκευαστές που είναι αισιόδοξοι για τις πωλήσεις τους προσεχείς μήνες, αφού θεωρούν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές είναι σε «κατάσταση αναμονής» μέχρι να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δείκτη, οι κατασκευαστές στράφηκαν στο Κογκρέσο, ασκώντας πίεση να επισπεύσουν την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου, που θα επαναδραστηριοποιήσει την αγορά κατοικίας και ενυπόθηκων δανείων.

Η νέα νομοθεσία αφορά φορολογικές ελαφρύνσεις για αγορά πρώτης κατοικίας, καθώς και πλήθος αλλων διευκολύνσεων κυρίως από τη FED.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης στεγαστικής εμπιστοσύνης βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση» για τρία συνεχόμενα χρόνια, ύστερα από τα ανώτατα επίπεδα που βρέθηκε τον Ιούνιο του 2005, όταν και έφτασε στις 72 μονάδες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |